Filmstill 'Mama's As'
Filmstill 'Mama's As'

Mama’s As

Mama’s As is een komisch-dramatische roadmovie waarbij stiefvader en zoon tot elkaar worden veroordeeld op een reis om het enige wat hen verbind, moeder/partner, te eren.

De film draait om zelfzuchtigheid en heeft als boodschap dat wanneer je koste wat kost je zin doordrijft je makkelijk over het hoofd ziet wat er ├ęcht toe doet. Dit wordt verteld door het verhaal van de boze puber, Jurrien, die net zijn moeder Sandra heeft verloren en tegen zijn zin samen met zijn Spaanse stiefvader Estevan onderweg is naar diens familiegrond om daar haar as uit te strooien.

Jurrien probeert uit alle macht om met de as bij zijn stiefvader weg te komen, zodat hij zijn moeder terug kan brengen naar Nederland, waar ze volgens hem thuis hoort. Wanneer deze pogingen er uiteindelijk toe leiden dat de as per ongeluk verloren gaat op een willekeurige plek beseffen beide mannen dat het doordrijven van hun zin ervoor heeft gezorgd dat ze vergaten wat er echt belangrijk was en maken ze het goed door samen te werken om Sandra het eerbetoon te geven dat ze verdient.

Deze korte fictie film is de afstudeerfilm van David Warringa. Voor deze film was ik de production designer.

Creatief producent: David Warringa
Regisseur: Caspar Commijs
DOP: Wiegert de Vries
Montage: Goos van den Berg

Mei 2019